Carpaccio van asperges en artisjok, gedroodge vruchten en yoghurt
Ontdek dit seizoensrecept van chef-kok Jeremy Vandernoot, speciaal gemaakt voor Intermarché-klanten!
Volg het recept stap voor stap
-
Neem de asperges en snij de kop af. Blancheer de koppen 2 minuten ingezouten kokend water. Snij de stronk fijn met een mandoline.
-
Voor de artisjokken: snij de voet weg en verwijder de bladeren metde hand. Neem een mes en snij de laatste bladeren rond het hartweg, verwijder ook de haartjes in het midden van het hart. Dompelde artisjokken onder in water met wat citroen. Zo vermijdt u dat zebruin worden. Neem de artisjokken uit het water en snij ze fijn met eenmandoline. Zo krijgt u krullen.
-
Voor de vinaigrette: hak de sjalot en het bieslook en prak de walnootpitten.Voeg de yoghurt en walnotenolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
-
Voor de presentatie: meng de artisjok- en aspergesneden,leg er de aspergekoppen en enkele mespunten vinaigrette op.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.