Foie gras, truffels en uienconfituur op peperkoek

Makkelijk
2205 min
€€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1 foie gras ontdaan van de aders
  • 1 truffel
  • 8 malse vijgen
  • 500 g rode uien
  • 1 pak(ken) peperkoek Chabrior
  • 100 ml zwarte-bessen-siroop Paquito
  • 200 ml marsala
  • 100 ml water
  • 200 g suiker
  • 1 tl kaneel Cigalou
  • 1 steranijs
  • zout en peper van Sichuan

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Marineer de foie gras 24 uur in de marsala met de peper, het zout, de anijs en de kaneel.

  2. Hak de vijgen fijn en snijd de foie gras in dikke plakken.

  3. Neem een bakvorm en leg hierin afwisselend een laag foie gras en een laag fijngehakte vijgen. Eindig met de plakjes truffel.

  4. Kook deze “pastei” 50 minuten in een bain-marie en laat hem daarna afkoelen in de bakvorm. Zet de pastei 10 uur in de koelkast.

  5. Maak nu de uienconfituur. Zet de in plakjes gesneden uien 1uur40 op een zacht vuur met de zwartebessensiroop, het water, de suiker, het zout en de peper. Laat deze confituur afkoelen.

  6. Maak nu de uienconfituur. Zet de in plakjes gesneden uien 1uur40 op een zacht vuur met de zwartebessensiroop, het water, de suiker, het zout en de peper. Laat deze confituur afkoelen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.