Foie gras, truffels en uienconfituur op peperkoek
Volg het recept stap voor stap
-
Marineer de foie gras 24 uur in de marsala met de peper, het zout, de anijs en de kaneel.
-
Hak de vijgen fijn en snijd de foie gras in dikke plakken.
-
Neem een bakvorm en leg hierin afwisselend een laag foie gras en een laag fijngehakte vijgen. Eindig met de plakjes truffel.
-
Kook deze “pastei” 50 minuten in een bain-marie en laat hem daarna afkoelen in de bakvorm. Zet de pastei 10 uur in de koelkast.
-
Maak nu de uienconfituur. Zet de in plakjes gesneden uien 1uur40 op een zacht vuur met de zwartebessensiroop, het water, de suiker, het zout en de peper. Laat deze confituur afkoelen.
-
Maak nu de uienconfituur. Zet de in plakjes gesneden uien 1uur40 op een zacht vuur met de zwartebessensiroop, het water, de suiker, het zout en de peper. Laat deze confituur afkoelen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.