Lamsbout met cider

Dit recept voor lamsbout met cider is perfect voor een feestelijke maaltijd of speciale gelegenheid. De smaken van cider, honing en mosterd geven een heerlijk zoete en pittige toets aan het malse lamsvlees. Eet smakelijk!

Makkelijk
50 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1 1 lamsbout
  • 40g 40 g half gezouten boter Pâturages
  • Fijn zeezout Cigalou
  • Peper van de molen Cigalou
  • Wat takjes verse tijm
  • Voor de saus:
  • 30cl 30 cl cider
  • 2càs 2 eetl. zure room Pâturages
  • 10g 10 g half gezouten boter Pâturages

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 5 min
  1. Verwarm de oven voor op 280° (th° 9). Laat de boter mals worden op kamertemperatuur.

  2. Maak in de bout inkepingen in het vet aan elke kant en smeer hem in met de boter.

  3. Braad hem een tiental minuten aan totdat hij bruin kleurt. Verlaag nu de temperatuur tot 220° (th°6).

  4. Kruid met peper en zout, steek er de tijmtakjes bij en laat de bout nog +/- 45 min braden.

  5. Schakel de oven uit aan het einde van de braadtijd en laat het vlees nog een tiental minuten rusten. Zo wordt het malser.

  6. Voor de saus:

  7. Deglaceer het braadvocht met de cider op een hoog vuur.

  8. Laat dit inkoken totdat de saus stroperig wordt.

  9. Voeg de room toe en meng. Eindig met een klontje boter.

Tips

Om te weten of de bout gaar is, prik je er aan de kant van het bot met een metalen spies in en trek je de spies er weer uit. Als de punt warm is, dan is het vlees gaar.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.