Volg het recept stap voor stap
-
Pel en versnipper de look en de ui. Snij de courgette en paprika in blokjes en laat de schil.
-
Verhit de olie in een sauteerpan en fruit de look en de ui. Doe er de aubergineblokjes en indien nodig wat water bij. Gevolgd door de paprika- en courgetteblokjes. Laat 5-6 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Kook de pasta in een grote kookpot met gezouten water en laat uitlekken.
-
Snij de tomaten in blokjes en doe ze bij de andere groenten. Kruid met peper en zout en voeg de suiker toe. Laat nog enkele min. sudderen.
-
Doe de gekookte pasta in de sauteerpan, meng, versier met grof gesneden basilicum en serveer.
Tips
Tip: wanneer de ratatouille bijna klaar is, kunt u een el balsamicoazijn van Bouton d’Or toevoegen, voor een rondere smaak.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.