De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 250 g risottorijst van Saint Eloi
- 1 bussel groene asperges
- 750 ml groentebouillon van Bouton d’Or
- 100 g geraspte parmezaan
- 15 cl room van Pâturages
- 10 cl witte wijn
- 1 tl halfgezouten boter van Pâturages
- 1 sjalot
- 1 el olijfolie van Bouton d’Or
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Was de asperges, snij de basis af en kook 5 à 10 min. in gezouten water (kijk met een mespunt of ze gaar zijn). Laat uitlekken, snij de stronken korter en bewaar de punten.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot, bak de sjalot lichtbruin, voeg de rijst toe en bak die al roerend glazig. Giet er de witte wijn bij en zodra die is opgenomen door de rijst schept u er een pollepel bouillon bij. Meng en schep er al roerend een lepel bij telkens wanneer de bouillon is opgenomen.
-
Braad de aspergepunten aan in de boter in een pan en kruid met peper en zout.
-
In de kookpot met rijst doet u de aspergestronkjes en een scheplepel bouillon. Bak nog eens 3-4 min. en voeg de parmezaan, room, peper en zout toe.
-
Versier met de aspergepunten en serveer warm.
Tips
Tip: u kunt deze heerlijke risotto nog meer smaak geven met enkele blokjes fourme d’ambert of Cantal-krullen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.