De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 250 g risottorijst van Saint Eloi
- 300 g champignons
- 750 ml groentebouillon van Bouton d’Or
- 100 g geraspte parmezaan
- 4 el parmezaankrullen
- 10 cl witte wijn + 3 el
- 15 cl room van Pâturages
- 1 tl boter Pâturages
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie van Bouton d’Or
- Zout en peper van Cigalou
- Peterselie
Volg het recept stap voor stap
-
Maak de champignons voorzichtig schoon en snij in grote stukken. Pel en versnipper de look en de ui.
-
Smelt de boter in een kookpot en fruit de look. Doe er de champignons bij en bak ongeveer 3 min., daarna 3 el witte wijn en laat 2 min. inkoken. Giet er de room bij en meng. Kruid met peper en zout en zet opzij.
-
Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot, bak de ui lichtbruin, voeg de rijst toe en bak die al roerend glazig. Giet er 10 cl witte wijn bij en zodra die is opgenomen door de rijst schept u er een pollepel bouillon bij. Meng en schep er al roerend een lepel bij telkens wanneer de bouillon is opgenomen.
-
Voeg de parmezaan en de champignons toe, kruid met peper en zout en meng krachtig.
-
Serveer warm. Bestrooi met parmezaankrullen en grof gesneden peterselie.
Tips
Tip: deze risotto kan ook bereid worden met andere seizoenspaddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood, dooierzwammen en morieljes.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.