Risotto met kip

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 250 g risottorijst van Saint Eloi
  • 200 g kipfilets
  • 750 ml groentebouillon van Bouton d’Or
  • 60 g geraspte parmezaan
  • 10 cl witte wijn
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie van Bouton d’Or
  • 1 takje bladpeterselie
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 5 min
  1. Pel en versnipper de ui en de sjalot. Versnipper de bladpeterselie.

  2. Snij de kipfiles in reepjes en bak in 1 el olijfolie in een pan. Zet opzij.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot, bak de sjalot lichtbruin, voeg de rijst toe en bak die al roerend glazig. Giet er de witte wijn bij en zodra die is opgenomen door de rijst schept u er een pollepel bouillon bij. Meng en schep er al roerend een lepel bij telkens wanneer de bouillon is opgenomen.

  4. Doe er de kippenreepjes, een scheplepel bouillon, de parmezaan en de bladpeterselie bij en bak nog eens 3-4 min. Kruid met peper en zout. Serveer warm.

Tips

Tip: u kunt er nog een rijkere risotto van maken met gebakken blokjes paprika en schijfjes chorizo.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.