Risotto met kreeft

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 300 g rijst voor risotto
  • 600 g gekookt kreeftenvlees
  • ½ kopje diepvrieserwten van Saint Eloi
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 30 g boter van Pâturages
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 60 ml witte wijn
  • 1 L groentebouillon
  • De geraspte schil van een citroen
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 35 min
  1. Snij het gekookte kreeftenvlees in stukken.

  2. Pel de knoflook en de ui en hak fijn.

  3. Verwarm de boter in een grote kookpot. Zodra ze schuimt voegt u de knoflook en ui toe en blijft u 5-7 minuten roeren (de ui moet glazig worden).

  4. Giet er de rijst bij en blijf goed roeren. Giet er ook de wijn en 250 ml bouillon bij.

  5. Blijf roeren, op matig vuur, tot de bouillon is opgenomen. Voeg een tweede kop bouillon toe. Blijf dit doen tot alle bouillon op is (16-18 min).

  6. Voeg vlak voor het eind de licht ontdooide erwten, de citroenrasp en de parmezaan toe. Kruid met peper en zout.

  7. Neem van het vuur, doe er de stukjes kreeft bij en roer.

Tips

Voor een meer luxueuze versie kunt u de erwten vervangen door groene aspergepunten en saffraan toevoegen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.