Risotto van kip en rode garnalen met kleine groenten

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 350g ronde rijst van Saint Eloi
  • 550 g rode garnalen
  • 500 g kippenwit
  • 50 g geraspte parmezaan van Fiorini
  • 300 g verse erwtjes
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 1 stronk selder
  • 1 onbehandelde citroen
  • ½ bosje peterselie
  • 1 glas droge witte wijn
  • 40 g boter van Pâturages
  • 4 el olijfolie van Bouton d’Or
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Dop de erwtjes, kook 7 à 8 min. al dente, laat uitlekken en zet opzij. Bewaar het kookvocht.

  2. Breng 2 L water aan de kook. Doe er de geschilde wortel, de selderstronk, 1 versnipperde ui en de in 4 gesneden citroen bij en laat 10 min. koken.

  3. Doe er de garnalen bij en kook nog eens 3 min.

  4. Verwijder de garnalen, laat afkoelen en pel maar verwijder de staart niet.

  5. Voeg de kippenreepjes toe en kook 4 min. Haal de kip uit de pot.

  6. Verwijder de groenten, zeef het kookvocht, meng met het water van de erwtjes en gebruik deze bouillon voor de risotto.

  7. Zweet een gehakte ui aan in olie. Doe er de rijst bij, bak tot de korrels glazig worden, blus met witte wijn, meng en schep er een pollepel bouillon bij.

  8. Herhaal dit en roer tot de rijst geen vocht meer opneemt en al dente blijft.

  9. Doe er alle bewaarde ingrediënten bij, meng en kruid.

  10. Voeg de parmezaan en stukjes boter toe en meng opnieuw.

  11. 10. Bestrooi met versnipperde peterselie en dien warm op.

Tips

Tip: voor een smeuïge risotto kunt u ook mascarpone gebruiken in plaats van boter.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.