De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 350g ronde rijst van Saint Eloi
- 550 g rode garnalen
- 500 g kippenwit
- 50 g geraspte parmezaan van Fiorini
- 300 g verse erwtjes
- 1 wortel
- 2 uien
- 1 stronk selder
- 1 onbehandelde citroen
- ½ bosje peterselie
- 1 glas droge witte wijn
- 40 g boter van Pâturages
- 4 el olijfolie van Bouton d’Or
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Dop de erwtjes, kook 7 à 8 min. al dente, laat uitlekken en zet opzij. Bewaar het kookvocht.
-
Breng 2 L water aan de kook. Doe er de geschilde wortel, de selderstronk, 1 versnipperde ui en de in 4 gesneden citroen bij en laat 10 min. koken.
-
Doe er de garnalen bij en kook nog eens 3 min.
-
Verwijder de garnalen, laat afkoelen en pel maar verwijder de staart niet.
-
Voeg de kippenreepjes toe en kook 4 min. Haal de kip uit de pot.
-
Verwijder de groenten, zeef het kookvocht, meng met het water van de erwtjes en gebruik deze bouillon voor de risotto.
-
Zweet een gehakte ui aan in olie. Doe er de rijst bij, bak tot de korrels glazig worden, blus met witte wijn, meng en schep er een pollepel bouillon bij.
-
Herhaal dit en roer tot de rijst geen vocht meer opneemt en al dente blijft.
-
Doe er alle bewaarde ingrediënten bij, meng en kruid.
-
Voeg de parmezaan en stukjes boter toe en meng opnieuw.
-
10. Bestrooi met versnipperde peterselie en dien warm op.
Tips
Tip: voor een smeuïge risotto kunt u ook mascarpone gebruiken in plaats van boter.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.