Schorsenerensoep

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 800 g schorseneren
  • 2 el citroensap
  • 1 ui
  • 20 g boter Pâturages
  • 2 el bloem van Chabrior
  • 20 cl witte wijn
  • 1 blokje groentebouillon
  • 20 cl room van Pâturages
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 10 min
  1. Giet water en citroensap in een diepe schotel.

  2. Was, schil en snij de schorseneren in stukken en leg ze meteen in het citroenwater zodat ze niet verkleuren.

  3. Pel en versnipper de ui. Smelt de boter in een kookpot en fruit de ui. Doe er de uitgelekte schorseneren bij.

  4. Bestrooi met bloem, meng en bevochtig met de wijn en het in 1 L water opgeloste bouillonblokje. Kook ongeveer 40 min. (prik in de schorseneren en kijk of ze zacht zijn).

  5. Kruid met peper en zout, mix en giet er de room bij.

Tips

Voor wat afwisseling kunt u een beetje Roquefort toevoegen in elk bord.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.