Schorsenerensoep

Deze schorsenerensoep is heerlijk, voedzaam en troostend. Het brengt de delicate smaak van schorseneren naar voren en is een uitstekende optie voor een licht, gezond voorgerecht. Eet smakelijk!

Makkelijk
55 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 800g 800 g schorseneren
  • 2càs 2 el citroensap
  • 1 1 ui
  • 20g 20 g boter Pâturages
  • 2càs 2 el bloem van Chabrior
  • 20cl 20 cl witte wijn
  • 1 1 blokje groentebouillon
  • 20cl 20 cl room van Pâturages
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 10 min
  1. Giet water en citroensap in een diepe schotel.

  2. Was, schil en snij de schorseneren in stukken en leg ze meteen in het citroenwater zodat ze niet verkleuren.

  3. Pel en versnipper de ui. Smelt de boter in een kookpot en fruit de ui. Doe er de uitgelekte schorseneren bij.

  4. Bestrooi met bloem, meng en bevochtig met de wijn en het in 1 L water opgeloste bouillonblokje. Kook ongeveer 40 min. (prik in de schorseneren en kijk of ze zacht zijn).

  5. Kruid met peper en zout, mix en giet er de room bij.

Tips

Voor wat afwisseling kunt u een beetje Roquefort toevoegen in elk bord.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.