Varkensgebraad met champignonsaus

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1 ontbeend varkensgebraad van 700 g
  • 50 cl blond bier
  • 2 uien
  • 1 lookteentje
  • 1 klein blik champignons de Paris in plakjes gesneden
  • 12 cl verse room Pâturages
  • 1 eetl. maïzena
  • 1 koffiel. kalfsfond Bouton d’Or
  • 15 g boter Pâturages
  • 1 eetl. olijfolie Bouton d’Or
  • Zout, peper Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Verwarm de olie en de boter in een stoofpot en laat hierin het vlees met zout en peper aan alle kanten goudgeel kleuren.

  2. Snijd de uien in heel dunne plakjes en plet het lookteentje.

  3. Zodra het gebraad aan de 4 zijden gebakken is, haal je het uit de pot. Laat nu de uien en de look glazig fruiten. Voeg vervolgens de uitgelekte champignons toe en laat alles enkele minuten bakken.

  4. Voeg de kalfsfond toe, leg het vlees weer in de pot, overgiet het met het bier en laat het nog 1 u met het deksel op de pot op een matig vuur gaar worden. Draai het gebraad halfweg de kooktijd om.

  5. Voor de saus: los de maïzena in een kommetje op in een eetlepel water, giet dit in de stoofpot en giet er daarna de verse room bij. Laat dit indikken.

Tips

Troef: om de smaak hartiger te maken, kun je 2 eetlepels mosterd aan de room toevoegen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.