De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 1 ontbeend varkensgebraad van 1 kg
- ½ koffiel. van elke specerij: gember, koriander, mengsel van look, peterselie, Cayennepeper, kruidentuiltje Cigalou
- 25 g boter Pâturages
- 2 eetl. olijfolie Bouton d’Or
- 5 cl witte wijn
- 15 cl warm water
- 1 koffiel. gedehydrateerde kalfsfond Bouton d’Or
- Zout, peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
10 min
-
Meng in een kom alle specerijen (1/2 koffiel. van elk).
-
Meng in een andere kom het warm water, de wijn en de kalfsfond.
-
Leg het gebraad in een braadschotel met de in kleine klontjes gesneden boter en de olie. Bestrooi het met het specerijenmengsel. Kruid met peper en zout. Giet er het mengsel van water, wijn en kalfsfond bij.
-
Zet het gebraad ongeveer 1 uur in de oven op 180° (th° 6).
-
Zodra het vlees gebraden is, laat je het een tiental minuten rusten onder aluminiumfolie.
Tips
Troef: je kunt dit gebraad zelfs koud serveren met een groene salade.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.