We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Lamsbout met cider

  • 4 pers.
  • 05 min
  • 45 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Lamsbout met cider

Ik kook!

  1. Verwarm de oven voor op 280° (th° 9). Laat de boter mals worden op kamertemperatuur.
  2. Maak in de bout inkepingen in het vet aan elke kant en smeer hem in met de boter.
  3. Braad hem een tiental minuten aan totdat hij bruin kleurt. Verlaag nu de temperatuur tot 220° (th°6).
  4. Kruid met peper en zout, steek er de tijmtakjes bij en laat de bout nog +/- 45 min braden.
  5. Schakel de oven uit aan het einde van de braadtijd en laat het vlees nog een tiental minuten rusten. Zo wordt het malser.
  6. Voor de saus:
  7. Deglaceer het braadvocht met de cider op een hoog vuur.
  8. Laat dit inkoken totdat de saus stroperig wordt.
  9. Voeg de room toe en meng. Eindig met een klontje boter.

Tip

Om te weten of de bout gaar is, prik je er aan de kant van het bot met een metalen spies in en trek je de spies er weer uit. Als de punt warm is, dan is het vlees gaar.