Terug

Opgerolde chocolade-vanillestronk

  • 6 pers.
  • 01 h 00:00 + 30 min rusten min
  • 08:00 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Opgerolde chocolade-vanillestronk

Ik kook!

  1. Voor de cake: scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers en de suiker tot een bleek schuim.
  2. Klop het eiwit stevig op met een mespuntje zout. Schep het voorzichtig onder de mix van eidooiers en suiker.
  3. Vermeng de bloem en de cacao, zeef alles en voeg beetje bij beetje toe aan de bereiding. Roer voorzichtig om.
  4. Giet dit deeg op een ovenplaat met bakpapier en strijk de bovenkant mooi glad. Schuif 8 minuten in een oven van 200 °C (gasstand 7).
  5. Maak de cake enkele minuten na het bakken los, op een vel bakpapier dat op een vochtige vaatdoek ligt. Rol het nog warme deeg op in de vaatdoek en leg opzij.
  6. Voor de crème: maak de mascarpone los met een spatel en voeg dan de suiker en de vanillezaadjes toe. Vermeng goed.
  7. Voor de stronk: rol de chocoladecake uit, strijk er de vanillecrème met mascarpone op en rol op tot een stronk.
  8. Voor het glazuur: laat de chocolade samen met de boter au bain-marie smelten en vermeng. Het mengsel moet glad en glanzend zijn. Zet de stronk op een rooster op een groot bord en giet er het glazuur over. Laat een beetje uitlekken, versier met chocoladeschilfers, leg de stronk voorzichtig op een mooi bord en plaats in de koelkast.
  9. Neem de stronk 30 minuten voor het serveren uit de koelkast.

Tip

Om de chocoladeschilfers te maken, wikkelt u de onderkant van de chocoladereep in aluminiumfolie om te vermijden dat de chocolade te snel in uw handen smelt. Rasp met een dunschiller.