IJsdessert met chocolade en munt
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Ingrediënten
- 300 g pure chocolade van Top Budget
- 10 cl muntsiroop van Paquito
- 1 tl muntextract
- 25 cl zure room van Pâturages
- 30 g fijne suiker van Top Budget
- 5 eieren van Moisson
- Versiering:
- Voor de chocoladesaus:
- 50 g banketbakkerschocolade van Top Budget
- 5 cl melk van Pâturages
- 10 g boter van Pâturages
- 1 tl room van Pâturages
- 15 g poedersuiker van Top Budget
- Enkele muntblaadjes
- 1 el poedersuiker
Volg het recept stap voor stap
-
Breek de chocolade in stukken en laat de helft smelten. Bestrijk er individuele vormen mee en plaats in de diepvriezer.
-
Klop de eiwitten heel stevig op en doe er de fijne suiker bij.
-
Klop de zure room tot schuim. Doe er de muntsiroop, het muntextract en de eidooiers bij en roer.
-
Schep er het opgeklopte eiwit en de rest van de chocolade in kleine stukjes bij. Roer voorzichtig om.
-
Verdeel over de vormen en plaats voor minstens 4 uur in de diepvriezer.
-
Maak de chocoladesaus om erbij te serveren: breek de chocolade en laat hem au bain-marie smelten terwijl u roert met een spatel. Giet er de melk en de in stukjes gesneden boter bij. Wanneer het mengsel mooi glad is, voegt u ook de suiker en de room toe. Laat een paar seconden koken terwijl u blijft roeren. Laat afkoelen.
-
Ontvorm vlak voor het serveren een ijsdessert op ieder bord, bestrooi met poedersuiker, versier met muntblaadjes en trek er een streep chocoladesaus bij.
Tips
Goed afgedekt kunt u de chocoladesaus enkele dagen in de koelkast bewaren.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.