IJsdessert met chocolade en munt

Ijsdessert met chocolade en munt is een verfrissende en heerlijke combinatie.

Serveer het chocolade-ijs met een drupje muntsaus erover. U kunt ook garneren met verse muntblaadjes voor een elegante presentatie. Dit dessert is perfect om af te koelen op een warme dag. Eet smakelijk!

Makkelijk
35 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 300g Ingrediënten
  • 10cl 300 g pure chocolade van Top Budget
  • 1càc 10 cl muntsiroop van Paquito
  • 25cl 1 tl muntextract
  • 30g 25 cl zure room van Pâturages
  • 5 30 g fijne suiker van Top Budget
  • 5 eieren van Moisson
  • Versiering:
  • 50g Voor de chocoladesaus:
  • 5cl 50 g banketbakkerschocolade van Top Budget
  • 10g 5 cl melk van Pâturages
  • 1càc 10 g boter van Pâturages
  • 15g 1 tl room van Pâturages
  • 15 g poedersuiker van Top Budget
  • 1càs Enkele muntblaadjes
  • 1 el poedersuiker

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Breek de chocolade in stukken en laat de helft smelten. Bestrijk er individuele vormen mee en plaats in de diepvriezer.

  2. Klop de eiwitten heel stevig op en doe er de fijne suiker bij.

  3. Klop de zure room tot schuim. Doe er de muntsiroop, het muntextract en de eidooiers bij en roer.

  4. Schep er het opgeklopte eiwit en de rest van de chocolade in kleine stukjes bij. Roer voorzichtig om.

  5. Verdeel over de vormen en plaats voor minstens 4 uur in de diepvriezer.

  6. Maak de chocoladesaus om erbij te serveren: breek de chocolade en laat hem au bain-marie smelten terwijl u roert met een spatel. Giet er de melk en de in stukjes gesneden boter bij. Wanneer het mengsel mooi glad is, voegt u ook de suiker en de room toe. Laat een paar seconden koken terwijl u blijft roeren. Laat afkoelen.

  7. Ontvorm vlak voor het serveren een ijsdessert op ieder bord, bestrooi met poedersuiker, versier met muntblaadjes en trek er een streep chocoladesaus bij.

Tips

Goed afgedekt kunt u de chocoladesaus enkele dagen in de koelkast bewaren.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.